Betygsätt

Festlig fläskfilegryta

En riktigt mustig och smakrik gryta med fläskfilé, grädde, sambal oelek och timjan. Festlig mat som inte tar speciellt lång tid att röra ihop.

Ingredienser

1 kg Fläskfilé

200 g Philadelphiaost

3 dl Vispgrädde

2 msk Koncentrerad oxfond

2 msk Kinesisk soja

1 tsk Sambal oelek

1 msk Rosépeppar, grovkrossad

1 tsk Svartvinbärsgelé

1 st Färsk timjan

1 st Rosépeppar, stött

4 st Kycklinglår eller kycklingfiléer

2 dl Filmjölk (eller 2 dl mjölk + 1 msk vinäger)

1 tsk Salt

1 tsk Vitpeppar

1 tsk Svartpeppar

1 tsk Vitlökspulver

1 tsk Paprikapulver

Panering:

2 dl Vetemjöl

1 dl Potatismjöl (för extra krisp)

1 tsk Bakpulver

1 tsk Salt

1 tsk Svartpeppar

1 tsk Vitpeppar

1 tsk Cayennepeppar

Fritering:

10 dl Rapsolja

Gör så här

1 Putsa fläskfiléerna och skär dem sedan i tunna skivor. Värm upp en stekpanna eller gryta med smör och bryn skivorna på bägge sidor, så att de får fin färg.

2 Vispa ihop philadelphiaost, grädde, fond, soja, sambal oelek och rosépeppar i en kastrull. Koka upp och häll sedan blandningen i pannan. Låt allt puttra på svag värme i några minuter, eller tills köttet är genomkokt. Smaka av med svartvinbärsgelé och salt och peppar.

3 Garnera med rosépeppar och timjan.

4 Servera tillsammans med kokt potatis eller pasta och grönsaker, till exempel Kokt sparris, kokta haricots verts eller kokta minimorötter.