En riktigt mustig och smakrik gryta med fläskfilé, grädde, sambal oelek och timjan. Festlig mat som inte tar speciellt lång tid att röra ihop.
1 kg Fläskfilé
200 g Philadelphiaost
3 dl Vispgrädde
2 msk Koncentrerad oxfond
2 msk Kinesisk soja
1 tsk Sambal oelek
1 msk Rosépeppar, grovkrossad
1 tsk Svartvinbärsgelé
1 st Färsk timjan
1 st Rosépeppar, stött
4 st Kycklinglår eller kycklingfiléer
2 dl Filmjölk (eller 2 dl mjölk + 1 msk vinäger)
1 tsk Salt
1 tsk Vitpeppar
1 tsk Svartpeppar
1 tsk Vitlökspulver
1 tsk Paprikapulver
Panering:
2 dl Vetemjöl
1 dl Potatismjöl (för extra krisp)
1 tsk Bakpulver
1 tsk Salt
1 tsk Svartpeppar
1 tsk Vitpeppar
1 tsk Cayennepeppar
Fritering:
10 dl Rapsolja
1 Putsa fläskfiléerna och skär dem sedan i tunna skivor. Värm upp en stekpanna eller gryta med smör och bryn skivorna på bägge sidor, så att de får fin färg.
2 Vispa ihop philadelphiaost, grädde, fond, soja, sambal oelek och rosépeppar i en kastrull. Koka upp och häll sedan blandningen i pannan. Låt allt puttra på svag värme i några minuter, eller tills köttet är genomkokt. Smaka av med svartvinbärsgelé och salt och peppar.
3 Garnera med rosépeppar och timjan.
4 Servera tillsammans med kokt potatis eller pasta och grönsaker, till exempel Kokt sparris, kokta haricots verts eller kokta minimorötter.