En mer kryddig variant av chili corn carne med smak av färska jalapeños!
st Lök 2st
tsk Tomatpure
Soya sås
Hel kummin
Nypa av curry
Paprika pulver (gärna smoked paprika) Går även bra att blanda båda.
Koriander (pulver)
Spiskummin
Nypa av musköt
Din val av böner (jag använde mig av vita och kidney bönor)
Färsk Paprika (kan uteslutas)
Köttbuljong 2 tärningar eller kalvfond
Vatten
Lime
Vitpeppar
Svartpeppae
Oyster sås
Köttfärs eller Quornfärs
1 Börja finhacka lök, vitlök, jalapeños och paprika. Börja med att steka löken tills dem får lite färg. Häll ner vitlök med ingefära pulver. Häll över hel kummin och låt dem stekas i någon stund och blanda ordentligt. Lägg till Jalapeños och vänta en stund. Häll lagom mängd av salt över blandningen. Låt hela blandningen få en gyllenefärg. Efter det kan du lägga i färsen. Häll en kopp av vatten eftersom det lätt kan bli torrt Gör hål i mitten och lägg tomatpure, blanda. Låt färsen få steka till ordentligt, häll över krossade eller passerade tomaterna. Häll sedan över alla kryddorna. Häll lite soya och oystersås Pressa lime utifrån din smak, häll över böner. Låt grytan få puttra i ungefär 6-10 min.
2 Som en avslutning på grytan kan du toppa med lite färsk koriander.
3
4 Servera med ris eller tacochips och ditt urval av grönsaker
5 Smaklig måltid!