Betygsätt

Leif Mannerström lagar moules marinières

Leif Mannerströms visar steg för steg hur du lagar moules marinières, musselsoppa med vitt vin. Toppa din soppa med knapriga krutonger.

Ingredienser

1 st blåmusslor 1 kg

2 st schalottenlökar

2 st klyftor vitlök

5 cl olivolja

2 dl vitt vin

2 dl fiskfond, hemgjord (eller utspädd köpt)

2 dl vispgrädde

1 st salt & peppar

1 st knippe persilja, till garnering

1 st Krutonger

4 st skivor formfranska

1 msk smör

1 st klyfta vitlök

Gör så här

1 Moules marinières Tvätta blåmusslorna noga under rinnande vatten.

2 Knacka öppna musslor försiktigt mot diskbänken. De blåmusslor som inte sluter sig slängs.

3 Fräs schalottenlök och vitlök i olivoljan.

4 Tillsätt blåmusslor, häll på vin, fond och grädde.

5 Lägg på lock och låt koka i 2-3 minuter, eller tills musslorna är färdiga och har öppnat sig. Salta och peppra.

6 Lyft ur musslorna och låt soppan koka ner lite.

7 Krutonger Tärna formbrödet och stek det knaprigt i smör, olja och vitlök. Låt rinna av på hushållspapper.

8 Servering Servera musslorna i en stor skål, slå över soppa, persiljan och strö över brödkrutongerna.