Klassiker
6 st Stora potatisar
3 msk Smör
2 st Gula lökar
3 dl Vispgrädde
1 msk Orökt kaviar
200 g Ansjovisfiléer av skarpsill
1 msk Siktat ströbröd
1 st Salt och Peppar
1 Skala potatisen och lägg den i kallt vatten så att den inte mörknar.
2 Sätt ugnen på 175°.
3 Smörj en ugnsform eller en fin gjutjärnspanna med lite av smöret.
4 Skala och skiva löken. Bryn den lätt i smör.
5 Vispa ihop grädde och kaviar.
6 Strimla potatisen för hand eller i en matberedare.Varva potatis, lök och ansjovis i formen. Salta och peppra lätt mellan varven.
7 Häll över kaviargrädden och strö över ströbröd.
8 Grädda i mitten av ugnen i ca 45–60 minuter, tills grädden har kokat ihop och potatisen är mjuk.
9 Obs! Det är viktigt att potatisen inte sköljs efter att den har strimlats, eftersom stärkelsen i potatisen binder grädden.